El calendari solidari Bombers amb causa va néixer l’any 2011 fruit de la iniciativa de tres voluntaris del cos de Bombers de la Generalitat, que tenien un objectiu clar: aconseguir fons per a la recerca en malalties infantils. Per això van contactar amb l’Obra Social Sant Joan de Déu i junts, amb la complicitat dels diferents parcs de bombers, van engegar aquest projecte. 

Els fons recaptats en les dues primeres edicions van permetre crear la beca d’investigació Bombers amb causa, que s’atorga per concurs entre els investigadors de l’Hospital Sant Joan de Déu, sota un jurat d’experts científics interns i externs a la institució.

Sumant col·laboracions
A banda del treball totalment voluntari dels Bombers de la Generalitat en la coordinació i la producció del calendari, el projecte compta des del primer moment amb la participació imprescindible i desinteressada d’un seguit de fotògrafs professionals que ens permeten oferir un producte de qualitat. 

Cada any, però, s’afegeixen noves col·laboracions, com ara la cooperativa Abacus, que des de l'edició del 2013 distribueix el calendari a través dels seus punts de venda; Natura amb els seus establiments repartits per tot Catalunya; i Bon Preu, que també distribueix el calendari als seus supermercats. 

Beca Bombers amb causa
La beca Bombers amb causa s’emmarca dins les beques que atorga l’Hospital Sant Joan de Déu entre els investigadors de l’Hospital Sant Joan de Déu, sota un jurat d’experts científics interns i externs a la institució. El lliurament es fa el mes de març, coincidint amb la diada de Sant Joan de Déu.

Ojectius: finançar ajuts per a la contractació de personal per a la realització d'un projecte de recerca dirigit per investigadors de les línies de recerca consolidades de l'Hospital Sant Joan de Déu.

Característiques: s'ofereix un contracte laboral a jornada completa amb la Fundació Sant Joan de Déu amb un salari de 27.000 €/any cost empresa.

Més informació:

http://www.fsjd.org/beques-de-recerca-hsjd-2013_59199

Beques atorgades

En les cinc edicions anteriors s'han recaptat 274.247 euros, amb els quals s'han atorgat dues beques de recerca en malalties infantils:

Investigadora

Beca Dra. Iglesias
La doctora Isabel Iglesias, adjunta del servei de neonatologia, va rebre la primera beca per desenvolupar el projecte de recerca ”Influència del suport nutriciona i postnatal al metiloma del prematur extrem”. 

 

belen perez_2_web

 

Beca Dra. Pérez

Els fons recaptats amb l'edició del 2014 van permetre reeditar la beca Bombers amb causa, que es va atorgar a la investigadora Belén Pérez Dueñas, per dur a terme un projecte de recerca en malalties neurològiques en la infància. L'objectiu d'aquest estudi és identificar, tractar i avaluar nens amb defectes en el metabolisme de la tiamina, una vitamina que és fonamental per a la obtenció  d'energia al nostre organisme.