ATENCIÓ! La celebració de la 2a FestaVal queda ajornada com a conseqüència de les mesures de prevenció davant del coronavirus acordades per la Generalitat. Esperem poder difondre aviat la nova data, a l’espera que s’aixequin les mesures adoptades. Gràcies a totes aquelles persones, entitats, comerços i institucions que s’han implicat en la iniciativa solidària, esperem poder comptar de nou amb vosaltres!

Després de l’èxit de l’edició de 2019, es confirmava la segona edició de la FestaVal, la festa dels valors d’Esparreguera, que havia de tenir lloc dissabte 14 de març.

Aquesta jornada solidària, organitzada per la Xarxa d’AMPA’S d’Esparreguera i els Bombers de la Generalitat, es realitza a la zona de l’aparcament del Teatre La Passió d’Esparreguera, on tenen lloc diferents activitats destinades al públic familiar i també es fa una campanya de donació de sang.

Des de les 10 del matí fins a les 8 del vespre, totes aquelles persones que ho desitgin podien participar en la jornada de donació de sang organitzada pel Banc de Sang, la Creu Roja i els Bombers de la Generalitat en el marc de la campanya “Els bombers t’acompanyen a donar sang”

Al llarg de tot el dia hi havia previst tallers de grafiti, de xapes i imants, de cuina, de plantar llavors, de percussió, de pintar pedres, d’efectes òptics i de manualitats amb material reciclat; així com un sorral, pinta cares, jocs gegants, bombolles gegants, jocs cooperatius, el bosc dels sentits i un joc de punteria. Els nens i les nenes també estava previst que es poguessin vestir de bombers, fer entrevistes de ràdio, aprendre a fer una RCP amb la Creu Roja i fer-se fotos amb les gallines dels Diables, els gegants i el Ratolí Pérez. La jornada també vol potenciar la vessant inclusiva amb un circuit de cadires de rodes i un altre de bastons d’invidents per a sensibilitzar als infants sobre aquestes limitacions. A més, podran veure l’exposició de camions de bombers i altres vehicles de seguretat i emergències. També hi comptava amb servei de bar durant tot el dia i botifarrada solidària per dinar.

Per poder participar en la FestaVal s’ha d’adquirir un passaport solidari de 5 euros, que dona accés a totes les activitats i tallers.

Tots els beneficis de la jornada se sumen a la iniciativa Bombers amb Causa, que destina el recaptat a diferents projectes de recerca en malalties infantils i a programes d’atenció a la infància en risc que l’Obra Social Sant Joan de Déu realitza als diferents hospitals i centres que té a Catalunya.

La FestaVal compta amb la col·laboració del Teatre La Passió d’Esparreguera, l’Ajuntament d’Esparreguera i més de 100 entitats i comerços de la vila.