La cursa solidària de muntanya va tenir lloc diumenge dia 7 de maig a Cercs (Berguedà), organitzada per l’Ajuntament i els Bombers de la Generalitat. Tots els beneficis d'aquesta edició s’han destinat a la investigació de les malalties infantils, així com al foment de l’esport de muntanya d’una manera segura i saludable. 

En total, es van escriure aproximadament unes 150 persones que van tenir l'oportunitat de gaudir d'un cap de setmana de bon temps, realitzant una activitat esportiva però a la vegada solidària tot descobrint nous paisatges i el passat miner de la comarca. El dia abans de la gran cursa, el dissabte 6 de maig, es va celebrar una cursa infantil amb més de 20 inscrits. La participació va ser gratuïta i els petits corredors van haver d'escollir entre diversos itineraris.

Els participants de la cursa de diumenge també van haver d’escollir un circuit a realitzar: un recorregut llarg de 25 km o un de més curt de 10 km. Els dos itineraris coincidien en els primers cinc quilòmetres però després agafaven direccions diferents. La primera part del recorregut llarg passava per diferents camins que antigament havien servit per transportar carbó i fusta. La segona part travessava una carena de muntanyes amb paisatges i vistes increïbles. El circuit curt tenia uns 597 metres de desnivell amb el requisit de fer-lo amb un màxim de tres hores.

L’esdeveniment va anar acompanyat d’activitats infantils vàries, com ara un petit simulacre on els nens es van convertir en bombers apagant el foc controlat d'una casa. També es va fer una botifarrada popular que, de ben segur, van agrair els corredors a l'acabar la cursa. A les 13.00 h del mateix diumenge es va fer l’entrega de premis a la plaça del Primer Comte de Fígols a Sant Jordi de Cercs amb la presència de l’alcalde, Jesús Calderes, el director de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament, Juli Gendrau, i del director de l'Obra Social Sant Joan de Déu, Oriol Bota, entre d'altres.

Com a trofeu simbòlic, es va entregar un petit cor decorat amb peces de ceràmica fet per diferents usuàries del taller de l’Hospital de Dia de Sant Joan de Déu Serveis Sociosanitaris. Els beneficiaris d’aquests trofeus artesanals del recorregut llarg van ser Marc Vilà, atleta de Berga i d’Algèmica Team i Judit Franch, atleta d’Olvan i membre dels Mountain Runers del Berguedà. Els guanyadors del recorregut curt van ser Eduard Garcia, del Cigaló Team, i Vanesa Chirveches, atleta del JAB.

Aquesta és la primera edició de la cursa solidària de muntanya "Bombers amb causa", possible gràcies a la col·laboració d'institucions, empreses i un gran nombre de col·laboradors i persones voluntàries que han ajudat a fer que l'esdeveniment fos possible.

 

Reportatge CURSA DE MUNTANYA -BOMBERS AMB CAUSA INFANTIL Berguedà Televisió.

L'informatiu Cercs mostra la seva vessant més solidària amb els infants a Berguedà Televisió.