Estigueu alerta! La cursa de Bombers amb causa obre les seves inscripcions el proper 23 de gener a les 11 del matí. I només hi ha 130 places!

El dissabte 23 de març de 2019 tindrà lloc la II Cursa Vertical de Montserrat. Es tracta d’una cursa vertical que transcorre per les escales de servei que hi ha als dos funiculars de Montserrat, des de l’estació inferior del funicular de la Santa Cova fins a l’estació superior del funicular de Sant Joan. 

1km de distància, 388 metres de desnivell positiu i un total de 2.180 esglaons. La sortida és individual i el corredor/a ha de pujar per les escales de servei que hi ha al costat dels dos funiculars de Montserrat entre els quals hi ha un tram d’enllaç, sense escales, de 80 metres. En quant a nombre d’esglaons, és la primera cursa vertical d’escales a l'estat i es situa entre les més dures del circuit mundial.

L'entrega de dorsals es farà el dijous 21 d’abril de 15 a 20 hores al Parc de Bombers Voluntaris de Collbató (carrer Muntanya, 34); i el dissabte 23 de març de 7:30 a 10:15 del matí a l'Estació superior del Cremallera a Montserrat (Plaça de la Creu, s/n).

Aquest 2019 la cursa tindrà dues novetats: una categoria per a Bombers i una altra per a persones invidents o amb discapacitats visuals greus. La Vertical Montserrat vol contribuir així a la inclusió a través de l’esport.

Tots els beneficis d'aquesta iniciativa es destinaran a la investigació de les malalties infantils i a projectes socials per la infància en risc de Sant Joan de Déu.

La Vertical de Montserrat forma part de la Towerrunning Tour 2018 de la Towerrunning World Association (TWA).

Per a més informació i inscripcions consulteu el web de la Vertical Montserrat