Fa 7 anys, l'Arnau, el David i l'Òscar, voluntaris del cos de Bombers de la Generalitat, van engegar Bombers amb causa, un calendari solidari per recaptar fons per a la recerca en malalties infantils.

La seva implicació i il·lusió ha fet créixer el projecte. S'hi han sumat fotògrafs, il·lustradors, empreses, mitjans de comunicació, altres cossos de bombers…  poc a poc el projecte s'ha fet gran i ja aglutina centenars de persones amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels infants en risc d'exclusió.

El calendari Bombers amb causa 2018 ha aplegat nens i nenes, atesos a l'Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu de Barcelona, el Parc Sanitari i l'Hospital Sant Joan de Déu Terres de Lleida, amb bombers de parcs d'arreu de Catalunya. Han compartit una estona divertida que fotògrafs voluntaris com Robin Townsend, Laura Guerrero, Jordi Ribot, Cristina Calderer, Jordi Garcia, Xavi Vicient, Rosa Castilla, Francesc Plana, Maite Cruz, Joan Castro, Fernando Galindo i Jonathan Gil o Gemma Miralda s'han encarregat d'inmortalitzar per confeccionar aquest calendari.

Enguany el calendari inclou consells de prevenció de riscos, una de les tasques dels bombers cap a la ciutadania. Cada mes us acosta un consell de manera divertida, gràcies a la implicació dels bombers i els infants en fer de cada fotografia una jornada especial. A més, l'il·lustrador Javi Royo ha col·laborat en el disseny i els vinils per decorar el calendari incloent-hi una col·lecció de stickers per personalitzar el calendari i un camió de bombers de mida més gran que pot servir de vinil decoratiu per a parets, vehicles, carpetes…

A dia d'avui, Bombers amb causa ha permès recaptar més de 350.000€.

Els fons recaptats en les dues primeres edicions van permetre crear la beca d’investigació Bombers amb causa, que s’atorga per concurs entre els investigadors de l’Hospital Sant Joan de Déu, sota un jurat d’experts científics interns i externs a la institució. A partir del calendari 2018, a la beca per a recerca se li suma una partida que va a projectes socials d'atenció a la infància en risc atesa a centres Sant Joan de Déu de Catalunya.

 

Sumant col·laboracions
A banda del treball totalment voluntari dels Bombers de la Generalitat i l'Obra Social Sant Joan de Déu en la coordinació i la producció del calendari, el projecte compta des del primer moment amb la participació imprescindible i desinteressada d’un seguit de fotògrafs professionals i il·lustradors que ens permeten oferir un producte de qualitat. 

Cada any, però, s’afegeixen noves col·laboracions, com ara la cooperativa Abacus, que des de l'edició del 2013 distribueix el calendari a través dels seus punts de venda; Natura amb els seus establiments repartits per tot Catalunya; i Bon Preu, que també distribueix el calendari als seus supermercats.