Una altra iniciativa solidària se suma a Bombers amb causa aquest 2018! La Cursa Vertical Montserrat està organitzada per bombers de la Generalitat de Catalunya i ajudarà a finançar programes de recerca en malalties infantils i d’atenció a infants en risc.


 


Dissabte 14 d'abril tindrà lloc La I Cursa Vertical de Montserrat. Es tracta d’una cursa vertical que transcorre per les escales de servei que hi ha als dos funiculars de Montserrat, des de l’estació inferior del funicular de la Santa Cova fins a l’estació superior del funicular de Sant Joan. La cursa està limitada a 100 participants per commemorar el centenari del Funicular de Sant Joan, inaugurat el setembre de 1918.

De sortida individual, el corredor/a ha de pujar per les escales de servei que hi ha al costat dels dos funiculars de Montserrat, des de l’estació inferior del funicular de la Santa Cova fins l’estació superior del funicular de Sant Joan. Entre els dos funiculars hi ha un tram d’enllaç sense escales de 80 metres. En quant a nombre d’esglaons, és la primera cursa vertical d’escales d’Espanya i es situa entre les més dures del circuit mundial.

La Vertical Montserrat forma part de la Towerrunning Tour 2018 de la Towerrunning World Association (TWA).

Inscripcions tancades! Ja hem arribat als 100 participants!!!

Més informació a www.verticalmontserrat.cat


Característiques tècniques

Desnivell: 388 metres

Distància total: 1.000 metres

                Funicular Santa Cova: 262 metres

                Tram enllaç sense escales: 80 metres

Tram enllaç amb escales: 155 metres

                Funicular Sant Joan: 503 metres

Esglaons totals: 2.184

                Funicular Santa Cova: 717

                Funicular Sant Joan: 1.467

Pendent màxima

                Funicular Santa Cova: 56,5%

                Funicular Sant Joan: 65,2%