Us presentem l' estudi de i·lustració i els professionals de la fotografia que han participat i han fet possible de manera desinteressada el calendari del 2020. Gràcies per la vostra feina!
 

 

 

BETH MAGRE LOREN

Comença la seva trajectòria com a fotoperiodista col·laborant en diversos mitjans de comunicació. Actualment combina la fotografia de premsa i reportatge documental amb d’altres projectes personals de caire més intimista. Ha après de la rapidesa del fotoperiodisme i li encanta la lentitud i l’espera de la fotografia analògica.
http://bethmagre.com/

 


 

 

 

 

MARICEL BLANCH

És fotògrafa d’El Periòdic d’Andorra, va estudiar fotografia a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya. Combina el fotoperiodisme amb reportatges documentals, col·laboracions en altres mitjans i es continua formant en gestió i preservació d’arxius fotogràfics.
https://www.maricelblanch.com/

 

 

 

 

 

 

 


 

SARA CABARROCAS

Es va iniciar en el món laboral de la mà del diari El Punt Avui, treballant com a fotoperiodista col·laboradora. Enguany ha estat la guanyadora del premi local del concurs ‘Educant la Mirada’ i de la beca ‘Connecta’t a la fotografia’ que l’ha permès incorporar-se al diari ARA durant aquest 2019-2020.


 

 

 

 

 

 

 

 

DOLORS CLOTET 

De formació autodidacta. Des del 1988 ha treballat i col·laborat en diferents mitjans com Ràdio La Vall, Ràdio Berga, Cadena 13, L’Erol, Cadí-Pedraforca, TV3 o Catalunya Ràdio. Des del 1991 és reportera del diari Regió7 on segueix l’actualitat del Berguedà.

 

 

 

 


 

 

 

 

LEO DELSHAMS

Com a fotoperiodista ha retratat el conflicte de Bòsnia, la postguerra a Ruanda i l'èxode del poble kosovar a Albània. Actualment treballa per a institucions i empreses i col·labora amb diverses publicacions periòdiques i premsa diària. També és dedica a la docència en el camp de la fotografia digital i té com a passió retratar la natura.

 

 

 

 

 

 


 

ARIADNA CREUS

Fotògrafa documental animalista. El seu treball se centra en les relacions que l’ésser humà estableix amb els animals del seu entorn. És freelance. Actualment treballa per a diverses empreses i ho combina amb els seus projectes i la docència.
http://www.ariadnacreus.com/

 

 


 

 

 

 

 

 

XAVIER BERTRAL GALLARDO

Cap de Fotografia del diari ARA, on treballa des de la seva fundació el 2010. Anteriorment va ser fotògraf en l’Agència EFE i també va treballar durant 10 anys al diari Avui. S’inicia en el fotoperiodisme com a freelance el 1992. A més de la seva feina en premsa diària, ha col·laborat en nombroses publicacions, agències i editorials nacionals i estrangeres.

 

 

 

 

 

 


 

ANNA MAS

Fotògrafa versàtil. Col·labora des de 2006 amb El Periódico a les comarques vallesanes i al Maresme, i amb la fundació Mies van der Rohe retratant els esdeveniments i intervencions artístiques. També fa fotografia d’espais, retrat i reportatges per a empreses del sector social.

http://annamas.net/

 

 

 

 

 

 


 

PERE TORDERA

Nascut a Tona el 1965, del 1989 al 1997 va treballar a El 9 Nou, fent també col·laboracions al El Periódico, el País i La Vanguardia. Del 1998 al 2010 va tenir un estudi fotogràfic a Vic. Actualment forma part de l’equip de fotografia de l’Ara. Ha estat Premi Agustí Centelles el 1991, Premi Ortega y Gasset el 1992, finalista del Fotopres el 1993 i Lux d’Or el 2005.

 

 

 

 


 

 

 

GORKA MARTÍNEZ

Fotògraf freelance resident a la Vall d’Aran des de finals dels ‘90. De formació autodidàctica, cursa a l’IEFC de Barcelona un postgrau en fotoperiodisme, retoc digital i retrat editorial. De la fotografia de muntanya i d’acció ha realitzat una forma de vida, sense passar per alt la fotografia de viatge i social.
http://gkmph.com/

 

 

 

 

 

 

 

GLÒRIA SÀNCHEZ BARTOLOMÉ

De ben menuda es va interessar per la fotografia gràcies a una càmera que li va regalar el seu pare, un gran aficionat. L’any 2012 va conèixer el món del fotoperiodisme. Des d’aleshores ha publicat a diferents diaris d’àmbit nacional i col·laborat amb diferents agències de comunicació. És la primera dona fotoperiodista finalista dels premis Carles Rahola.

 

 

 

 

 

 


 

SANTI IGLESIAS

Fotoperiodista freelance especialitzat en el camp del reportatge. Treballa com a corresponsal del diari Ara a terres lleidatanes. Ha cobert l’actualitat per diferents mitjans de comunicació com el diari El Punt Avui, El Mundo, Diario AS i l’agencia EFE. La seva obra fotogràfica se centra en street photography.
http://www.santiiglesias.com/

 

 

 

 

 

 


 

ALFONS RODRÍGUEZ

Alfons Rodríguez ha recorregut ja més de 100 països per explicar amb imatges històries d’esperança i també de crueltat, aquesta dualitat que ho marca tot en la nostra existència. Porta 25 anys d’ofici i la seva obra s’ha premiat, exposat i publicat internacionalment en diverses revistes, diaris i llibres.
http://www.alfonsrodriguez.com/

 

 

 

 

 


 

I també qui ens ha fet les il·lustracions… 

MALMESOS
Estudi de creació editorial fundat l’any 2010 per la Irene Miranda (il·lustració) i la Lluïsa Cobos (disseny gràfic). El fil conductor de les seves creacions és en Max, un gos tendre i matusser que porta un con de plàstic. Aquest aparell, lluny de restar-li visió, aguditza la seva capacitat d’observació. Les publicacions de Malmesos es distribueixen arreu d’Europa.
http://www.malmesos.com/

 

 

 

 

 

Fotògrafs 2019

Fotògrafs 2018

Fotògrafs 2017

Fotògrafs 2016

Fotògrafs 2015

Fotògrafs 2014

Fotògrafs 2013

Fotògrafs 2012