Us presentem els fotògrafs que han participat i han fet possible de manera desinteressada el calendari del 2017: Xesco L.Iturbe, Joan Castro, Jordi Garcia, Tony Lara, David Julià, Jonathan Gil, José Carlos León Ercilla, Jordi V. Pou, Miquel Pintado, Jordi Ribot, Jordi Garcia Gaitero i els dissenyadors d'Allan Bruch. Gràcies a tots per la vostra feina.

ROSA CASTILLA

Apassionada fotògrafa berguedana, és propietària de l'estudi de fotografia "lafotografica" de Berga. Trenta anys d'experiència l'avalen com a professional en el camp de la imatge i disseny. Ha treballat per diverses publicacions locals a més de publicar dos llibres de fotografies de la comarca. Ha impartit cursos de fotografia a diferents nivells. Fotògrafa col·laboradora de la caminada solidària contra el càncer organitzada pels Mossos d'Esquadra "Fem el camí al teu costat"

Xesco

XESCO L. ITURBE

Format a l’escola Elisava com a dissenyador gràfic. La fotografia ha estat sempre, una passió personal i una gran aliada en el camp professional. Especialitzat en fotografia de bodegons i retoc fotogràfic. Ha realitzat treballs de fotografía corporativa i retrats, i projectes més intimistes com el banc d’imatges de l’Hospital Jant Joan de Déu. Després de més de 15 anys treballant com a freelance, actualment és cofundador de l’agència helioom, on els seus objectius passen per ajudar a les marques a ser socialment responsables.

Joan Castro JOAN CASTRO
Estudiar il·luminació d’estudi i càmera de gran format a l’Aula d’Especialització Fotogràfica va ser el punt de partida d’en Joan amb col·laboracions a Canigó, Correo Catalán, Noticiero Universal i Diari de Barcelona. Va treballar al Punt Diari fins a 1988 i pel Periódico de Catalunya fins al 2009, diari que actualment compagina amb el Punt Avui, l’Esportiu i Mundo Deportivo. El 2012, i amb el també fotoperiodista Jordi Ribot, va posar en marxa Iconna Comunicació Audiovisual, des d’on ha dut a terme el projecte “Tossudament… Relat del procés català”. El 2013 va guanyar el guardó de fotoperiodisme dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local amb la sèrie “Gràcies, Josep”.
Jordi Garcia JORDI GARCIA
Amb una sòlida trajectòria com a fotoperiodista, combina la fotografia amb la seva altra passió: fer de bomber voluntari al parc de Rubí – Sant Cugat. Jordi és l’impulsor de l’equip que enregistra les imatges a peu de sinistre dels bombers que treballen per aturar l’avanç de les flames. Moltes vegades són aquestes les fotografies que es publiquen als mitjans de comunicació d’arreu com a testimoni gràfic dels incendis. Però als seus inicis va publicar a la revista Star i va mostrar la seva obra gràfica en les galeries Spectrum de Barcelona, Eivissa i Zaragoza. Des del seu estudi a Barcelona, Jordi viatja arreu del món captant imatges que han estat guardonades amb els premis LUX.
Tony Lara TONY LARA
Nascut a Andorra al 1976 i format a l’escola IDEP de Barcelona, Tony treballa com a fotoperiodista des de l’any 2000 a El Periòdic d’Andorra i ha col·laborat amb diaris i revistes de diversos països. Ha participat en tres llibres col·lectius i, en solitari, és autor d’”Olímpics andorrans”, “Mercè Rodoreda i Coll de Nargó. Romànic i dones d’aigua”. Ha exposat la seva obra fotoperiodística i artística a Andorra i al festival Off del Visa pour l’Image de Perpinyà. Va guanyar el premi Pica d’Estats de reportatge fotogràfic 2015, que atorga la Diputació de Lleida i al 2014, l’accèssit al premi Pirene de periodisme que dota el govern d’Andorra.
David Julia DAVID JULIÀ
Fotògraf freelance amb més de 30 anys de professió, David ha realitzat una vintena d’exposicions, docència, xerrades i col·loquis. Ha col·laborat i publicat imatges a diversos diaris i revistes tant nacionals com estrangers. També ha treballat en diverses campanyes publicitàries internacionals. La seva passió per la música i el rock l’ha dut a treballar en l’àmbit de la fotografia musical i d’espectacles realitzant fotoreportatges de concerts com cobertes de CD de grups catalans.
J.Gil JONATHAN GIL
Actualment treballa com a fotògraf – gerent, a l’estudi Enquadre d’Andorra realitzant reportatges fotogràfics familiars, books, visites virtuals, etc., encàrrecs de tot tipus, tant per particulars com per empreses. Va cursar estudis de fotografia general i digital a l’Escola D’Art La Llacuna d’Andorra la Vella. També treballa com a fotògraf al Diari Bondia d’Andorra, tasca que compagina amb la seva activitat com a freelance.
Jose Carlos Leon JOSÉ CARLOS LEÓN ERCILLA
Va estudiar Filosofia i Ciències de l’Educació, però s’inicia en el fotoperiodisme a Reus i Tarragona on treballa al Reus Diari, Nou Diari i Diari de Tarragona. Com a fotoperiodista freelance ha retratat el conflicte de Bòsnia, la postguerra a Ruanda i l’èxode del poble kosovar a Albània. També es dedica a la docència en el camp de la fotografia digital i té com a passió retratar la natura. Actualment treballa per a institucions i empreses i col·labora amb diverses publicacions periòdiques i premsa diària com El Punt Avui o l’Heraldo de Aragón. Ha exposat el seu treball en mostres individuals i col·lectives i també ha publicat diversos llibres: és coautor de Tarragona, 50 indrets amb encant i de Castells i Castellers. Història d’una voluntat col·lectiva.
Jordi V. Pou JORDI V. POU
Ha estat cap de fotografia d’El Periòdic d’Andorra, col·laborador d’El Periódico de Catalunya i de l’agència Cover. Actualment centra la seva activitat gràfica a la ciutat de Lleida, on treballa en diversos àmbits de la fotografia. Els seus darrers projectes experimenten amb noves eines i espais de difusió, qüestionant els canvis que afecten la fotografia tradicional. Jordi ha exposat internacionalment i a festivals com PhotoEspaña i Primavera Fotogràfica. També ha impartit classes i conferencies, entre altres, a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo de Santander i la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.
Miquel Pintado MIQUEL PINTADO
És Bomber de la ciutat de Barcelona i fotògraf, Miguel està enamorat de les seves dues feines. Va estudiar fotografia a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya per després dedicar-se de ple a la fotografia i al món dels rodatges professionals, fins que va complir el seu somni de nen: ser bomber de Barcelona. D’ençà fins aleshores, ha publicat les seves instantànies a revistes de viatges, a més de comercialitzar-les en bancs d’imatges.
Jordi Ribot JORDI RIBOT
Fotoperiodista llicenciat en Història de l’art per la Universitat de Girona, Jordi fa les seves primeres fotos l’any 1992 al Diari de Girona. Compagina la fotografia amb la docència sent professor a la Universitat de Vic, a l’ERAM de Girona, a l’Escola d’Art de Celrà i a l’Estació Jove de Girona. Actualment publica al Periódico de Catalunya, al Punt Avui, l’Esportiu i al Mundo Deportivo. Va idear, dirigir i publicar el llibre de fotografies, Artur Mas. Retrat de l’home i el president. L’any 2009 guanya el guardó de fotoperiodisme als Premis Carles Rahola de Comunicació Local amb la sèrie “Accident a l’AP 7”. Al 2012, amb el també fotoperiodista Joan Castro, crea Iconna Comunicació Audiovisual.
Jordi G. Gaitero JORDI GARCIA GAITERO
Jordi és bomber en tots el sentits de la paraula: durant 6 anys va ser Auxiliar Forestal de la Generalitat de Catalunya i bomber voluntari de la Generalitat de Catalunya 4 anys. Des de 2002 és bomber de l’Ajuntament de Barcelona arribant a ser caporal fa 6 anys. La fotografia es l’altra passió d’en Jordi. Va estudiar 3 anys de fotografia a Fotoespai BCI i és cofundador de la Secció de Fotografia i Viatges de la Agrupació Cultural i Esportiva (ACE) de Bombers de Barcelona.
Allan Bruch

I també l'agència que ens ha fet les il·lustracions… 

 

ALLAN BRUCH: IVAN MELER & MARC MIQUELAY
Són socis i fundadors, l’any 2005, d’Allan Bruch, una agència creativa de Barcelona. Es dediquen a la comunicació publicitaria, al disseny i a la il·lustració des de fa 25 anys, i han col·laborat amb petites i grans empreses com Fira de Barcelona, Yamaha, Seat, Enciclopèdia Catalana, Barcelona Multimèdia, Boí Taüll Resort, la Caixa, i Damm entre d’altres.