Us presentem els fotògrafs, la il·lustradora i l'estilista que estan col·laborant, de manera desinteressada, per fer possible l'edició del calendari 2015.

 
Arnau Dalmases

 

 

 

 

 

 

 

arnau_dalmases

Especialitzat en fotografia de casament, on destacada pel seu estil fresc i espontani i per un tractament molt personal del blanc i negre i del color, també realitza reportatges de backstage i making off d’esdeveniments i projectes multimèdia i de producció de comunicació de marca. Ha treballat per diferents empreses i entitats de renom, com ara  Desigual, Fira de Barcelona, Hotel W, Festival Mira, Zoo de Barcelona, IOR Consulting, Air Push, Taylored Parfums i Cala Montjoi, entre d’altres.

 

 

 

 

 

 

 

http://www.arnaudalmases.com/

 

 

Cristina Calderer

 

 

 

 

 

 

 

Cristina_calderer_bn

Llicenciada en Ciències de la Informació, va estudiar també a l'Institut d'Estudis  Fotogràfics de Catalunya. Va entrar a col·laborar com a fotògrafa a El Punt Diari de Girona l’any 1986 i allà s’hi va estar fins al 1989, quan va entrar a treballar al diari Avui. Premi foto Mercè del 1997 i del 2013,  ha participat en diverses exposicions col·lectives i ha col·laborat com a fotògrafa solidària per al calendari Inout i per a l'associació Accic,  d'on va sorgir el llibre L’operació de cor d’en Jan. Actualment col·labora en el diari Ara i segueix implicada en actes solidaris.

 

Danny Caminal

danny caminal_bn
 

En acabar els estudis va començar a treballar al món de la publicitat durant més de vuit anys, al costat dels millors realitzadors i operadors de llum de l’època. Però va decidir fer el salt a la fotografia i, després d’un llarg viatge per tot el món, va entrar a col·laborar a El Periódico, on hi treballa com a fotògraf de plantilla des de fa més de 24 anys. Caminal ha cobert tot tipus de notícies tant nacionals com internacionals i ha participat en diverses exposicions y projectes col·lectius. 

@dcaminal

David Airob

david_airob

És fotògraf de La Vanguardia, per a la qual ha cobert diferents temes com les campanyes electorals, les Olimpíades i el Mundial de Futbol. A més d’aquesta feina, ha dut a terme diversos projectes personals guardonats amb premis com el World Press Photo,el Sony World Photography Award i el POY Latam. Les seves fotos s’ha publicat a revistes internacionals com TimeParis-MatchDer Spiergel, etc. És cofundador del Centre de Fotografia Documental de Barcelona i realitza conferències i seminaris a diferents universitats i centres. Les seves fotos s’han mostrat en exposicions i llibres.

http://www.davidairob.com/

 

Elisenda Pons

Joan Tomás

Va estudiar fotografia a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya i Belles Arts a la Universitat de Barcelona. Fa 24 anys que treballa com a fotògrafa a El Periódico de Catalunya, cobrint la informació diària i fent reportatges. A banda, però, col·labora amb diferents ONGs com Ulls del Món, Arquitectes sense Fronteres, PSV i Fundació Ramon Martí i Bonet, documentant la tasca que fan als països del tercer món. Ha realitzat més de 20 exposicions i ha participat en diversos projectes col·lectius. Des de l’any 2000, destina tres mesos l’any a fer els seus projectes personals i a viatjar. Acaba de publicar el llibre fotogràfic For Sale sobre els paisatges de la crisi als Estats Units, Irlanda, Grècia, Espanya i Portugal. 

http://elisendapons.com/

 

Joan Guerrero

 

 

 

 

 

 

 

joan guerrero

És un dels millors representants de la fotografia social del nostre país. En els seus treballs, hi destaca un fort compromís social impregnat d’humanitat i sensibilitat. Per damunt de tot, és un fotògraf vocacional que s’ha forjat a si mateix a cops de lluita, esforç i solidaritat. Ha treballat a El Periódico de Catalunya, Diario de Barcelona, El Observador i El País. Ha publicat llibres com Santa Coloma en el corazón; Imatge i Paraula; Santa Coloma, entre la vida i la vida, i El parc. Veí de Santa Coloma de Gramenet des de fa més de quaranta anys. El documental La caja de cerillas (2014), dirigit per David Airob, narra la trajectòria vital i professional de Guerrero, considerat per tots com un veritable poeta de la imatge.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jordi García

Jordi_Garcia_bn

Fa més de 18 anys que exerceix de fotoperiodista. Amb una sòlida trajectòria professional que va tenir els seus inicis en la premsa local, actualment combina la fotografia amb la seva altra passió: fer de bomber voluntari al parc de Rubí/Sant Cugat. I precisament per unir aquestes dues vocacions va proposar als Bombers de la Generalitat crear l’Equip d’Enregistrament d’Imatges, un banc de fotos i vídeos dels treballs dels bombers a peu de sinistre. Així que, moltes de les fotos dels incendis que es publiquen als mitjans han estat realitzades per ell.

www.localpres.com

 

Jordi Ribot Puntí

 

 

 

 

 

 

 

Jordi_Ribot_bn

Fotoperiodista d’àmplia formació acadèmica, és llicenciat en Història de l’Art per la Universitat de Girona. S’inicia com a fotògraf professional l’any 1992, al Diari de Girona. L’any 1999 funda l’agència fotoperiodística Click Art Foto i n’és gerent fins al 2012. El març del 2012 crea l’empresa Iconna Comunicació Audiovisual, juntament amb el fotoperiodista Joan Castro. És professor associat de la Universitat de Vic, on imparteix classes de fotografia i fotoperiodisme. També és professor de fotografia  i de fotoperiodisme a l’ERAM (Escola de Realització Audiovisual i Multimèdia), que depèn de la Universitat de Girona, així com a l’Escola d’Art de Celrà i a l’Estació Jove de Girona. No ha deixat mai de treballar en premsa. Actualment publica al Periódico de Catalunya, al PuntAvui, l’Esportiu i al Mundo Deportivo. Va idear, dirigir i publicar el llibre de fotografies Artur Mas. Retrat de l'home i el president. El 2009 guanya el premi de fotoperiodisme als Premis Carles Rahola de Comunicació Local amb la sèrie Accident a l’AP 7.

www.iconna.cat

 

Marta Pérez

MartaPerez_bn

Llicenciada en periodisme y titulada com a professora de piano, fa deu anys que es dedica a la fotografia, centrada sobretot en l'àmbit de la premsa. Va començar al diari Avui i també ha treballat per als diaris ABC i La Vanguardia, entre d'altres. Actualment col·labora amb l’agència EFE i El Punt Avui, on cobreix tot tipus de notícies. A més, també duu a terme diversos projectes per a empreses i institucions, i ha participat en diverses exposicions i projectes solidaris.

http://habemusfoto.blogspot.com

 

Natàlia Montané

NATÀLIA_MONTANÉ

És fotògrafa des de fa 10 anys del Servei Fotogràfic del Govern d'Andorra, on es dón àmplia cobertura a tots els Ministeris de l’Administració i es realitzen diversos reportatges de les visites oficials de Caps d´Estat.

A nivell personal, ha dut a terme un projecte fotogràfic per a una ONG i actualment està immersa en un projecte musical on es visualitzen imatges durant les actuacions en directe.

També treballa com a il.lustradora freelance i ha exposat en diferents punts del País.

 

Ricard Cugat

Ricard_Cugat_bn

Va començar professionalment com a fotògraf fent treballs de publicitat i col·laborant en els setmanaris El Món i El Temps. Des del 1984 ha publicat les seves fotos com a free-lance als principals diaris estatals; i europeusL’any 1987 va entrar a col·laborar al Diari de Barcelona i treballa des de fa 27 anys a El Periódico de Catalunya. Ha realitzat diverses exposicions individuals i col·lectives i ha obtingut el premi fotogràfic Foto Mercè per a professionals, atorgat per l’ICB, i un accèssit al Premi Fotopress 1989.

 

 

Susana Sáez

SUSISAEZ

És fotoperiodista desde fa 22 anys i llicenciada en Belles Arts, en la especialitat d'Imatge, per la UB. Ha treballat com a fotògrafa en premsa comarcal, com a freelance a El País durant 15 anys i actualment treballa per a l’agència EFE i per a altres agències de comunicació i entitats privades. Ha participat en diverses exposicions col·lectives (2006 La Foto solidària Barcelona; 2005 CCCB, col·lectiva ¡A la Calle!. Projeccions fotogràfiques; 2001 Projecció Col·lectiva Casa Golferichs, Barcelona. Primavera Fotogràfica; 2000 Exposició col·lectiva Aniversari del metro de Barcelona) i en publicacions (2012 González, Marcos, Interlife. Cooperación medica para dar vida a través del trasplante. Novartis (Kènia); 2007 VVAA Fotoperiodisme a Catalunya 1976-2000. Virreina; 2006 VVAA Els ulls i la paraula. Edicions 62).

www.susannasaez.com

 

Laura Guerrero

Laura_Guerrero_bn

Va estudiar fotografia a l'Institut d´Estudis Fotogràfics de Catalunya del 1988 al 1992. Al 1990 va començar la seva carrera professional com a fotoperiodista per al diari “El Observador” i a la següent dècada va treballar per a diferents diaris i revistes, com per exemple el suplement “Que fem?” de La Vanguardia o “El Dominical” de El Periódico de Catalunya. Va col·laborar regularment amb El Periódico de Catalunya des del 1999 fins el 2008. Aquest mateix any es va incorporar a La Vanguardia i al seu suplement dominical “El magazine” com a col·laboradora habitual, on hi segueix publicant en l'actualitat. Les seves fotografies han format part de diferents exposicions col·lectives i, recentment, ha col·laborat amb diverses editorials.

 

Cristina Losantos

cristina losantos bn

 

És l’autora de les il·lustracions adhesives que complementen aquest calendari. Treballa per al món editorial i col·labora en diaris i revistes, com Cavall Fort El Tatano. El 1998 va estar guardonada amb el segon Premi Nacional d’Il·lustració, atorgat pel Ministeri de Cultura, amb l’obra El flautista d’Hamelin, publicat per La Galera.

 

 

 

Marina Vergés

MARINA VERGÉS_bn

 

Estilista de moda. Ha treballat en nombroses publicacions i amb els fotògrafs de més prestigi. Ha estat responsable de la secció de moda de la revista Men’s Health i actualment ho és de Women’s Health

 

 


Moltes gràcies a tots per la gran feina que feu!

 

 

Arnau Dalmases

 

 

 

 

 

 

 

arnau_dalmases

Especialitzat en fotografia de casament, on destacada pel seu estil fresc i espontani i per un tractament molt personal del blanc i negre i del color, també realitza reportatges de backstage i making off d’esdeveniments i projectes multimèdia i de producció de comunicació de marca. Ha treballat per diferents empreses i entitats de renom, com ara  Desigual, Fira de Barcelona, Hotel W, Festival Mira, Zoo de Barcelona, IOR Consulting, Air Push, Taylored Parfums i Cala Montjoi, entre d’altres.

 

 

 

 

 

 

 

http://www.arnaudalmases.com/

 

 

Cristina Calderer

 

 

 

 

 

 

 

Cristina_calderer_bn

Llicenciada en Ciències de la Informació, va estudiar també a l'Institut d'Estudis  Fotogràfics de Catalunya. Va entrar a col·laborar com a fotògrafa a El Punt Diari de Girona l’any 1986 i allà s’hi va estar fins al 1989, quan va entrar a treballar al diari Avui. Premi foto Mercè del 1997 i del 2013,  ha participat en diverses exposicions col·lectives i ha col·laborat com a fotògrafa solidària per al calendari Inout i per a l'associació Accic,  d'on va sorgir el llibre L’operació de cor d’en Jan. Actualment col·labora en el diari Ara i segueix implicada en actes solidaris.

 

Danny Caminal

danny caminal_bn
 

En acabar els estudis va començar a treballar al món de la publicitat durant més de vuit anys, al costat dels millors realitzadors i operadors de llum de l’època. Però va decidir fer el salt a la fotografia i, després d’un llarg viatge per tot el món, va entrar a col·laborar a El Periódico, on hi treballa com a fotògraf de plantilla des de fa més de 24 anys. Caminal ha cobert tot tipus de notícies tant nacionals com internacionals i ha participat en diverses exposicions y projectes col·lectius. 

@dcaminal

David Airob

david_airob

És fotògraf de La Vanguardia, per a la qual ha cobert diferents temes com les campanyes electorals, les Olimpíades i el Mundial de Futbol. A més d’aquesta feina, ha dut a terme diversos projectes personals guardonats amb premis com el World Press Photo,el Sony World Photography Award i el POY Latam. Les seves fotos s’ha publicat a revistes internacionals com TimeParis-MatchDer Spiergel, etc. És cofundador del Centre de Fotografia Documental de Barcelona i realitza conferències i seminaris a diferents universitats i centres. Les seves fotos s’han mostrat en exposicions i llibres.

http://www.davidairob.com/

 

Elisenda Pons

Joan Tomás

Va estudiar fotografia a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya i Belles Arts a la Universitat de Barcelona. Fa 24 anys que treballa com a fotògrafa a El Periódico de Catalunya, cobrint la informació diària i fent reportatges. A banda, però, col·labora amb diferents ONGs com Ulls del Món, Arquitectes sense Fronteres, PSV i Fundació Ramon Martí i Bonet, documentant la tasca que fan als països del tercer món. Ha realitzat més de 20 exposicions i ha participat en diversos projectes col·lectius. Des de l’any 2000, destina tres mesos l’any a fer els seus projectes personals i a viatjar. Acaba de publicar el llibre fotogràfic For Sale sobre els paisatges de la crisi als Estats Units, Irlanda, Grècia, Espanya i Portugal. 

http://elisendapons.com/

 

Joan Guerrero

 

 

 

 

 

 

 

joan guerrero

És un dels millors representants de la fotografia social del nostre país. En els seus treballs, hi destaca un fort compromís social impregnat d’humanitat i sensibilitat. Per damunt de tot, és un fotògraf vocacional que s’ha forjat a si mateix a cops de lluita, esforç i solidaritat. Ha treballat a El Periódico de Catalunya, Diario de Barcelona, El Observador i El País. Ha publicat llibres com Santa Coloma en el corazón; Imatge i Paraula; Santa Coloma, entre la vida i la vida, i El parc. Veí de Santa Coloma de Gramenet des de fa més de quaranta anys. El documental La caja de cerillas (2014), dirigit per David Airob, narra la trajectòria vital i professional de Guerrero, considerat per tots com un veritable poeta de la imatge.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jordi García

Jordi_Garcia_bn

Fa més de 18 anys que exerceix de fotoperiodista. Amb una sòlida trajectòria professional que va tenir els seus inicis en la premsa local, actualment combina la fotografia amb la seva altra passió: fer de bomber voluntari al parc de Rubí/Sant Cugat. I precisament per unir aquestes dues vocacions va proposar als Bombers de la Generalitat crear l’Equip d’Enregistrament d’Imatges, un banc de fotos i vídeos dels treballs dels bombers a peu de sinistre. Així que, moltes de les fotos dels incendis que es publiquen als mitjans han estat realitzades per ell.

www.localpres.com

 

Jordi Ribot Puntí

 

 

 

 

 

 

 

Jordi_Ribot_bn

Fotoperiodista d’àmplia formació acadèmica, és llicenciat en Història de l’Art per la Universitat de Girona. S’inicia com a fotògraf professional l’any 1992, al Diari de Girona. L’any 1999 funda l’agència fotoperiodística Click Art Foto i n’és gerent fins al 2012. El març del 2012 crea l’empresa Iconna Comunicació Audiovisual, juntament amb el fotoperiodista Joan Castro. És professor associat de la Universitat de Vic, on imparteix classes de fotografia i fotoperiodisme. També és professor de fotografia  i de fotoperiodisme a l’ERAM (Escola de Realització Audiovisual i Multimèdia), que depèn de la Universitat de Girona, així com a l’Escola d’Art de Celrà i a l’Estació Jove de Girona. No ha deixat mai de treballar en premsa. Actualment publica al Periódico de Catalunya, al PuntAvui, l’Esportiu i al Mundo Deportivo. Va idear, dirigir i publicar el llibre de fotografies Artur Mas. Retrat de l'home i el president. El 2009 guanya el premi de fotoperiodisme als Premis Carles Rahola de Comunicació Local amb la sèrie Accident a l’AP 7.

www.iconna.cat

 

Marta Pérez

MartaPerez_bn

Llicenciada en periodisme y titulada com a professora de piano, fa deu anys que es dedica a la fotografia, centrada sobretot en l'àmbit de la premsa. Va començar al diari Avui i també ha treballat per als diaris ABC i La Vanguardia, entre d'altres. Actualment col·labora amb l’agència EFE i El Punt Avui, on cobreix tot tipus de notícies. A més, també duu a terme diversos projectes per a empreses i institucions, i ha participat en diverses exposicions i projectes solidaris.

http://habemusfoto.blogspot.com

 

Natàlia Montané

NATÀLIA_MONTANÉ

És fotògrafa des de fa 10 anys del Servei Fotogràfic del Govern d'Andorra, on es dón àmplia cobertura a tots els Ministeris de l’Administració i es realitzen diversos reportatges de les visites oficials de Caps d´Estat.

A nivell personal, ha dut a terme un projecte fotogràfic per a una ONG i actualment està immersa en un projecte musical on es visualitzen imatges durant les actuacions en directe.

També treballa com a il.lustradora freelance i ha exposat en diferents punts del País.

 

Ricard Cugat

Ricard_Cugat_bn

Va començar professionalment com a fotògraf fent treballs de publicitat i col·laborant en els setmanaris El Món i El Temps. Des del 1984 ha publicat les seves fotos com a free-lance als principals diaris estatals; i europeusL’any 1987 va entrar a col·laborar al Diari de Barcelona i treballa des de fa 27 anys a El Periódico de Catalunya. Ha realitzat diverses exposicions individuals i col·lectives i ha obtingut el premi fotogràfic Foto Mercè per a professionals, atorgat per l’ICB, i un accèssit al Premi Fotopress 1989.

 

 

Susana Sáez

SUSISAEZ

És fotoperiodista desde fa 22 anys i llicenciada en Belles Arts, en la especialitat d'Imatge, per la UB. Ha treballat com a fotògrafa en premsa comarcal, com a freelance a El País durant 15 anys i actualment treballa per a l’agència EFE i per a altres agències de comunicació i entitats privades. Ha participat en diverses exposicions col·lectives (2006 La Foto solidària Barcelona; 2005 CCCB, col·lectiva ¡A la Calle!. Projeccions fotogràfiques; 2001 Projecció Col·lectiva Casa Golferichs, Barcelona. Primavera Fotogràfica; 2000 Exposició col·lectiva Aniversari del metro de Barcelona) i en publicacions (2012 González, Marcos, Interlife. Cooperación medica para dar vida a través del trasplante. Novartis (Kènia); 2007 VVAA Fotoperiodisme a Catalunya 1976-2000. Virreina; 2006 VVAA Els ulls i la paraula. Edicions 62).

www.susannasaez.com

 

Laura Guerrero

Laura_Guerrero_bn

Va estudiar fotografia a l'Institut d´Estudis Fotogràfics de Catalunya del 1988 al 1992. Al 1990 va començar la seva carrera professional com a fotoperiodista per al diari “El Observador” i a la següent dècada va treballar per a diferents diaris i revistes, com per exemple el suplement “Que fem?” de La Vanguardia o “El Dominical” de El Periódico de Catalunya. Va col·laborar regularment amb El Periódico de Catalunya des del 1999 fins el 2008. Aquest mateix any es va incorporar a La Vanguardia i al seu suplement dominical “El magazine” com a col·laboradora habitual, on hi segueix publicant en l'actualitat. Les seves fotografies han format part de diferents exposicions col·lectives i, recentment, ha col·laborat amb diverses editorials.

 

Cristina Losantos

cristina losantos bn

 

És l’autora de les il·lustracions adhesives que complementen aquest calendari. Treballa per al món editorial i col·labora en diaris i revistes, com Cavall Fort El Tatano. El 1998 va estar guardonada amb el segon Premi Nacional d’Il·lustració, atorgat pel Ministeri de Cultura, amb l’obra El flautista d’Hamelin, publicat per La Galera.

 

 

 

Marina Vergés

MARINA VERGÉS_bn

 

Estilista de moda. Ha treballat en nombroses publicacions i amb els fotògrafs de més prestigi. Ha estat responsable de la secció de moda de la revista Men’s Health i actualment ho és de Women’s Health

 

 


Moltes gràcies a tots per la gran feina que feu!