La Cursa Vertical Montserrat, organitzada per Bombers de la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social Sant Joan de Déu, serà el 14 d’abril a Monistrol de Montserrat i destinarà els ingressos a finançar programes de recerca en malalties maternoinfantils i d’atenció a la infància en risc.

La cursa està limitada a 100 participants per commemorar el centenari del Funicular de Sant Joan, inaugurat el setembre de 1918.

Es tracta d’una cursa vertical que recorrerà les escales de servei que hi ha als dos funiculars de Montserrat, des de l’estació inferior del funicular de la Santa Cova fins a l’estació superior del funicular de Sant Joan. En total són 2.184 esglaons, uns 400 metres de desnivell i 1 km de distància aproximada.

Pel nombre d’esglaons, és la primera cursa vertical d’escales de l’Estat espanyol i se situa entre les més dures del circuit mundial. La Vertical Montserrat forma part de la Towerrunning Tour 2018 de la Towerrunning World Association (TWA).

Donen suport en l’organització de la cursa: els cremalleres i funiculars de Montserrat, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya; el Patronat de la Muntanya de Montserrat, l’Abadia de Montserrat, l’Ajuntament de Collbató i la Creu Roja de la Muntanya de Montserrat.

LES INSCRIPCIONS es poden fer al web verticalmontserrat.cat fins exhaurir les 100 places. PLACES EXHAURIDES!!!!

El preu de la inscripció 21,84€ és simbòlic: cada esglaó dels 2.184 que pugin els corredors simbolitzarà una donació d’un cèntim.