Degut a la situació de risc provocada pel coronavirus COVID-19, les recomanacions sanitàries i les mesures preventives del Departament d’Interior, l’organització de la Vertical Montserrat, PREVISTA INICIALMENT pel 28 de març, es va decidir ajornar la cursa a dissabte 17 d’octubre de 2020.

A causa de la pandèmia, la categoria de personal de Bombers s’ha suspès, al igual que l’acte de lliurament de premis. Es mantenen la categoria Open i la categoria Inclusiva, dirigida a persones amb discapacitats físiques, intel·lectuals o visuals. En aquest darrer cas, les persones participants aniran acompanyades d’un guia vident i units per una barra direccional. D’aquesta manera, la Vertical Montserrat no renuncia a contribuir a la inclusió de les persones amb discapacitats diferents a través de la pràctica de l’esport.

A més, una de les novetat d’aquesta edició, és la categoria ‘Som Un Equip’, dirigida a persones, empreses, clubs esportius i altres organitzacions que participen amb un corredor/a que les representa i que han d’haver aconseguit prèviament un repte solidari mínim de 500€. Tant aquesta categoria, com la inclusiva, romanen obertes fins el 15 d’octubre.

Es tracta d’una cursa vertical que transcorre per les escales de servei que hi ha junt als dos funiculars de Montserrat, des de l’estació inferior del funicular de la Santa Cova fins a l’estació superior del funicular de Sant Joan. De sortida individual, el corredor o corredora ha de pujar per les escales de servei que hi ha al costat dels dos funiculars de Montserrat. Entre els dos funiculars hi ha un tram d’enllaç sense escales de 80 metres. Pel que fa a nombre d’esglaons, és la primera cursa vertical d’escales d’Espanya i se situa entre les més dures del circuit mundial. En total 2.180 graons en 765 metres. La Vertical Montserrat forma part de la Towerrunning World Association (TWA).

La Vertical Montserrat de 2020 arriba apadrinada pel Sergi Mingote, alpinista d’elit i esportista d’ultra resistència. El dia de la cursa hi serà present fent de guia d’un dels corredors inclusius.

No deixis de pujar uns esglaons solidaris per la infància en risc atesa a Sant Joan de Déu!