Un cop més, el calendari solidari Bombers amb causa 2019 ha aplegat personal de Bombers de la Generalitat de Catalunya, de l'Ajuntament de Barcelona i Andorra amb nens i nenes, en aquest cas atesos en diferents centres de Sant Joan de Déu: l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona i l’Hospital Sant Joan de Déu Terres de Lleida. En les diferents sessions realitzades, tots plegats van compartir una estona divertida que diversos professionals de la fotografia s'han encarregat d'immortalitzar, de manera voluntària, per confeccionar el calendari.

La qualitat de les imatges del calendari és un tret característic del projecte Bombers amb causa, any rere any, i una aposta de l’equip impulsor. Així, el projecte, amb la complicitat com a fil argumental, ha comptat amb la important aportació de fotògrafs i fotògrafes, amb perfil fotoperiodístic, que s’han implicat de forma voluntària en el calendari. Enguany, hi col·laboren professionals com en Joan Revillas, Pablo Tosco, Anna Surinyach, Juan Carlos Tomasi, Pau Coll, Núria López Torres, Aleksandra Dynas, Rosana Vidal, Jordi Pou, Lluís Calsina, José Carlos Leon i Eddy Kelele.

No us perdeu aquest petit tastet del que han estat algunes de les sessions d'enguay!

Les sessions es van fer entre juny i agost a diferents localitats com ara Andorra, Amposta, Barcelona, Girona, Gironella, Lleida, Matadepera, Maçanet, Mollet del Vallès, Puigcerdà, Reus i Vilanova i la Geltrú. Entre les localitzacions escollides per a les fotografies d’aquesta edició, hi ha llocs tan emblemàtics com l’estany de Puigcerdà, el casc antic de Gironella o el camió històric dels bombers de Barcelona, un BT-7, vehicle fabricat als Estats Units durant la Segona Guerra Mundial i que va arribar a Barcelona l’any 1948. També s’han fet sessions en diferents instal·lacions de bombers, com el  Parc Central d’Andorra, l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) de Mollet del Vallès, el Parc de Llevant de Barcelona o el de Reus, entre d’altres, a més de a la sala d’integració sensorial de l’Hospital Sant Joan de Déu Terres de Lleida.