Vols arribar al cim de la solidaritat? Vine a córrer en representació del teu club, la teva empresa, el teu poble o la teva entitat amb el repte de captar un mínim de 500 € per a la infància en risc atesa a Sant Joan de Déu!

El 14 de gener es van obrir les inscripcions de la Vertical Montserrat que se celebrarà el pròxim dia 17 d'octubre de 2020 i, en poc més d'una hora, es van esgotar les places 'Open' i 'Bombers'. La prova, que arriba a la tercera edició i que està limitada a un màxim de 102 participants, s‘emmarca en el projecte solidari Bombers amb Causa. Té un doble objectiu: recaptar fons per finançar beques de recerca en malalties infantils i programes socials de suport per a menors amb risc d’exclusió i les seves famílies, i fomentar alhora la inclusió de les persones amb discapacitats diverses. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha cedit un any més les seves instal·lacions a la muntanya de Montserrat perquè s’hi dugui a terme.

A més de les clàssiques categories 'Open', 'Bombers' i 'Inclusiva', enguany hem incorporat la nova categoria solidària, Som Un Equip, on us animem a engrescar els vostres familiars, amistats, col·legues de feina o club esportiu per fer que la solidaritat de la Vertical Montserrat pugi encara més esglaons!

La cursa consisteix en pujar les escales de servei que hi ha en el recorregut de l’estació inferior del funicular de la Santa Cova i el de l’estació superior del funicular de Sant Joan. En total, 2.180 graons en 765 metres. Es tracta d’un traçat únic i extrem que fa d’aquesta prova la més dura de la seva especialitat de totes les que es fan a l’Estat espanyol i que forma part del circuit internacional Towerrunning.

La Vertical Montserrat de 2020 arriba apadrinada pel Sergi Mingote, alpinista d’elit i esportista d’ultra resistència. Actualment ambaixador de la candidatura olímpica d’hivern “Pirineus Barcelona 2030” i president d’ONAT Foundation, organisme que dedica els seus esforços a la inclusió social mitjançant l’esport. Precissament, el passat dia 2 de desembre, la cursa va ser premiada a la gala del Primer Premis Inclusius de l’Esport Català.

A més, si no pots venir a córrer la Vertical Montserrat però vols col·laborar amb la causa, pots fer un donatiu al Dorsal Zero o crear una campanya de captació de fons a través del web verticalmontserrat.org.

Cada esglaó compta, cada persona suma. Comptem amb vosaltres!

Degut al COVID_19, la cursa s'ha ajornat al 17 d'octubre de 2020.