Avui ha tingut lloc la última sessió del calendari solidari 2019 amb el cos de bombers voluntaris de la Generalitat de Puigcerdà. En Ferran, i els seus germans, en Marc i la Claudia, han estat els protagonistes de la instàntania que il·lustrarà un dels mesos del proper calendari. L'encarregada d'immortalitzar el moment ha estat la fotògrafa Anna Surinyach.

El famós estany de Puigcerdà ha estat el lloc escollit per fer les fotografies. A bord de les barques recreatives, el tres infants han rescatat l'Àlex, un dels bombers que ha caigut a l'aigua.

Més tard, han començat una divertida guerra aquática. Al final tots, nens i bombers, han quedat ben xops.

En Ferran es tracta a l'hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona per una diabetis. La recerca, impulsada des de Sant Joan de Déu, està destinada a produir canvis significatius en la malaltia. En cap moment ha dubtat en llençar-se a l'aigua. 

Els Bombers Voluntaris de Puigcerdà han rebut recentment la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya per la seva dedicació i el seu compromís amb Puigcerdà i amb la comarca de la Cerdanya, que demostren l’esperit solidari que distingeix aquest cos de salvament, format exclusivament per voluntaris.

Aquesta sessió fotogràfica ha comptat amb la col·laboració de l'Anna Surinyach, fotoperiodista i editora gràfica de la Revista 5W. És una fotógrafa centrada en documentar els moviments de població, els drets humans i les crisis humanitàries. 

Aviat es posarà a la venda la vuitena edició del calendari solidari 'Bombers amb causa' 2019, els fons del qual es destinaran a l'habitual beca per a la recerca de malalties infantils i a projectes socials d'atenció a la infància en risc atesa a centres Sant Joan de Déu de Catalunya. Una iniciativa solidària que ja ha permès recaptar més de 340.000 euros.

Reportatge a Pirineus TV