Aquesta vegada l’escenari escollit per a la sessió de fotos amb els Bombers de Barcelona que s’han fet avui ha estat el laboratori de l’Hospital Sant Joan de Déu. La Bella, de 6 anys, atesa a l'hospital i la Carla, de 7 anys, han estat acompanyades de dos membres del cos de bombers, la Núria i el Joan, i l’investigador Dr. Ángel Montero Carcaboso que lidera l'equip de recerca finançat per la beca.

El Dr. Ángel Montero Carcaboso és el coordinador del Grup de Tractament del càncer pediàtric, de l’àrea de recerca de Biologia molecular i cel·lular dels tumors del desenvolupament de la Fundació per a la Recerca Sant Joan de Déu.

La beca l'està ajudant a desenvolupar el projecte de recerca titulat ‘Inhibition of the PI3K/Akt pathway in pediatric high grade and diffuse intrinsic pontine gliomas (pHGG/DIPG)’. L’objectiu del projecte és el desenvolupament d'estratègies innovadores i translacionals que contribueixin a millorar les teràpies dels tumors sòlids pediàtrics de mal pronòstic. Tenint en compte que és un dels càncers infantils més letals en el primers anys de vida, aquest estudi és molt important per combatre aquest índex de mortalitat.

Tant la Bella com la Carla li han fet moltes preguntes sobre perquè servíen els diferents intruments, líquids, pipetes, contenidors, etc.. en prou feines l'investigador tenia temps de respondre a totes!

L'encarregat d'immortalitzar l'escena ha estat en Francesc Plana Rafi, fotògraf i membre dels Bombers de Barcelona.

L’edició del calendari solidari de Bombers amb causa 2021 és especial perquè commemora els 10 anys del projecte solidari. El projecte va néixer arran de la iniciativa de tres bombers voluntaris de la Generalitat amb l’objectiu d’aconseguir fons per a la recerca en malalties infantils i, més endavant, també projectes socials d’acompanyament a infants en risc d’exclusió social.

A més dels bombers de la Generalitat de Catalunya i els Bombers de Barcelona, els Bombers d'Andorra i Pompièrs d'Aran també col·laboren en aquest projecte solidari gestionat amb l'Obra Social de Sant Joan de Déu.

Enguany, seguint les recomanacions sanitàries a causa de la crisi del coronavirus, s’ha replantejat el projecte i s’han limitat les sessions al màxim per salvaguardar la salut de tots els participants: infants, famílies, professionals i bombers. S’han realitzat únicament quatre sessions a El Vendrell, Andorra i l’Hospital de Sant Joan de Déu a Esplugues durant aquest mes de juliol. Els infants participants en les fotos són la quitxalla atesa a l’Hospital Sant Joan de Déu i a Sant Joan de Déu Terres de Lleida.

La intenció de les sessions de fotos és generar coneixença i complicitat entre els infants i els cossos de bombers i, alhora, proporcionar un moment d’esbarjo a aquests petits pacients de Sant Joan de Déu, enguany encara més necessari que mai a causa de les mesures preses arran l’emergència sanitària de la COVID-19.